solidariteit.reismee.nl

Gevangenen in hongerstaking

Hallo allemaal,

De laatste twee dagen naar picketlines voor palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen. Een groepje van jongeren en ouderen demonstreerde tegen de slechte behandeling en isolatie van gevangenen.Sinds twee weken is men in hongerstaking en het aantal gevangenen die zich aansluit, groeit.

http://www.intifada-palestine.com/2011/10/palestinian-prisoners-hunger-strike-continues-now-is-the-time-for-international-solidarity/

Sinds 4 oktober hebben 20 Fateh gevangenen zich aangesloten,zo ook Fakhri Barghouti die al 34 jaar gevangen zit en Akram Mansour die 33 jaar gevangen zit en kanker heeft.

Meerdere gevangenen willen zich komende dagen aansluiten met alle gevolgen van dien.

Gevolgen zoals, het isoleren van meer gevangenen , weigeren van de toegang tot de gevangenis van famile en advocaten ,i het in beslag nemen van identiteitspapieren van bezoekende familie leden , het bedreigingen van familie leden en het in beslag nemen van bezittingen en kleding van gevangenen. Verplaatsen van gevangenen zonder dat iemand weet waar naar toe. (Palestijnen op de West Bank en uit Gaza,vallen in tegenstelling tot Israelische gevangenen of verdachten, onder het militaire strafrecht) Sinds de bezetting van Palestijns gebied in 1967 hebben 750.000 Palestijnen, inclusief 12.000 vrouwen en duizenden kinderen, gevangen gezeten.

Gevangenissen en ondervragingssentra zijn overal in Palestijns gebied te vinden.Vrijwel elke familie heeft wel een of meerdere familieleden die gevangen hebben gezeten,vaak ook meerdere keren.

Vrijgekomen gevangenen hebben verklaard dat Israel de lichamen van ongeveer 10 mannelijke en vrouwelijke Palestijnen,gedood tijdens de tweede intifada,zo ook honderden lichamen van Palestijnen die gedood zijn in voorgaande jaren,vast houdt..
Sinds de tweede intifada (september 2000) zijn er meer dan 70.000 alestijnen gevangen genomen, inclusief 8.000 kinderen,leden van de regering en voormalig regeringsleiders en 850 vrouwelijke gevangenen. 4 vrouwen zijn in gevangenschap bevallen, onder erbarmelijkee omstandigheden tijdens de tweede intifada. Meer dan 20.000 beslissingen zijn herzien, nieuwe straffen of in administratieve detentie omgezet.
Op dit moment zitten er ongeveer 6.000 mensen gevangen in Israelische gevangenissen, inclusief 35 vrowen en 285 kinderen. Honderden kinderen zijn in gevangenissen opgegroeid. 270gevangenen zitten in administratieve gevangenschap, waaronder regeringsleiders en politieke leiders. 820 gevangenen hebben een of meerdere keren levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen.

Meer dan 200 gevangenen zijn sinds 1967 tijdens detentie gestorven als gevolg van marteling,medische verwaarlozing of moord door militairen of bewakers
(More than 200 detainees have died in prison since 1967 as a result of torture, medical negligence, or murder in prison by soldiers and guards: 70 detainees were killed under torture, 51 were killed due to medical negligence, 74 were killed directly after detention and 7 detainees were shot dead in prison by soldiers and guards.)

Er zijn 136 gevangenen die al langer vast zitten dan 20 jaar en 41 gevangenen al langer dan 30 jaar.

De internationale aandacht stijgt, acties in de VS,Ierland,Canada en het anti zionistische netwerk ,voeren actie tegen de behandeling en eenzame opsluiting van gevangenen.

Veel aandacht is er voor Ahmed Saadat, secretaris generaal van 'the Popular Front for the Liberation of Palestine'. Ahmed Saadat werd met 5 andere gevangenen door Israelische militairen gekidnapt uit een gevangenis in Jericho, waar hij viel onder Amerikaans,Brits en Palestijns toezicht.'

http://www.freeahmadsaadat.org/index.html

Wat ik begrijp is dat na de spech van Benjamin Netanyahu op 23 Juni 2011, waar hij aankondigde dat er een nieuwe wind zou waaien binnen de gevangenissen en dat zolang soldaat Gilad Shalit niet vrij is,de gevangenen collectief gestraft zullen worden.

Isolatie uit veiligheidsoverweging wordt meer toegepast,geen onderwijs,boeken of tv,gevangeniskleding, korter en minder bezoek,nachtelijke acties,celcontroles,strip searches en het onthouden van bezoek van gevangenen uit Gaza.

Door deze maatregelen zijn gevangenen op 27 september in staking gegaan. Zij weigeren gehoor te geven aan de nieuwe maatregelen en zijn in hongerstaking gegaan.

Collectieve straffen zijn volgens de confentie van Geneve verboden.

Via onderstaande link,kun je een protest sturen aan de raad van Europa

http://www.mosaada.org/index.php?page=inside&pid=243&parentId=0&sectionid=11

Zoveel verhalen gehoord over het martelen van verdachten of gevangenen,om misselijk van te worden en dat in 'de enige democratie in het MO '.

Maar goed, de vredesonderhandelingen lijken over twee weken weer te beginnen, wat is er te bespreken binnen het kwartet? Een deel van het kwartet heeft meer aandacht voor Gilad Shalit dan voor de situatie van de Palestijnen binnen en buiten de gevangenis.

Het kwartet waar Tony Blair alias 'de leugenaar'een belangrijke rol wil spelen en heeft gespeeld. Hoe gellofwaardig zijn alle zogenaamde vredesbesprekingen geweest, behalve de institutionalisering van de bezetting met alle gevolgen van dien.

Het geinstitutioneerde geweld,onderdrukking,marteling,vernedering,uitsluiting,vernietiging en racisme, met mede weten en goedkeuring van het zelfde kwartet ,dat zijn geen vredesbespreking maar het aanzetten tot misdaden tegen de menselijkheid.

Zodat is er uit en het lucht op.

Morgen naar Nablus waar boeren en internationale vrijwilligers worden aangevallen door kolonisten ,onder toeziend oog van militairen.

Misschien kunnen leden van het 'kwartet 'zonder de altijd aanwezige beveiliging eens gaan olijven plukken.

Veel ,misschien taaie informatie maar wel belangrijk voor vredesactivisten,

tot morgen maar weer

groet Jose

Reacties

Reacties

Gustav

Kijk je wel uit in Nablus? Het kan die extremisten echt niets schelen of je een vrouw en/of een internationale actievoerdster bent, of een Palestijn. Het zijn zoals gezegd extremisten die in een bepaalde waantoestand leven en geen empathie kunnen opbrengen voor anders denkenden.
Groetjes,
G.

Marieke uit Amersfoort

Nou José, wat een verhalen allemaal! En wat jij misschien niet ziet, maar wij wel: onderaan elke "post" een advertentie voor een vakantie. Vandaag: voor 350 euro naar Eilat (boek NU!)! Of het jouw goedkeuring kan wegdragen ............
Heb het goed en doe voorzichtig!

groet van Marieke

Kees

dank, José, voor dit informatieve verslag. Meer dan 30 jaar in de gevangenis. Daar moeten we meer publiciteit aan geven!

groet,

Kees

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!