solidariteit.reismee.nl

Niet de lange arm maar het lange lichaam van Israel.

Hebron heeft bezoek gehad van heel veel kolonisten en ook van parlementariërs uit de hele wereld Kees van der Staaij en SGP-Europarlementariër Belder waren ook aanwezig. Aanwezig bij de Israel Allies Foundation Jerusalem Chairman’s Conference. (http://www.israelallies.org/usa/event_details/israel_allies_chairman_conference_in_jerusalem/)Dat is een conferentie met parlementariërs uit de hele wereld die in het land waarin ze wonen een voortrekkersrol hebben ten aanzien van Israël. Hier krijgen ze alle instructies hoe zij moeten ireageren/stemmen/vragen stellen/moties indienen n eigen land ten opzichte van BDS, geld aan de Palestijnse autoriteit,grensbewaking en de status van Jeruzalem. Geld aan de Palestijnse autoriteit zou volgens deze organisatie naar terroristen gaan, naar Hamas en Hezbollah. Meerdere malen hebben van der Staaij en Joel Voordewind vragen gesteld over het subsidieren van terroristen. Op de site van deze organisatie staat ook dat de Nederlandse regering de subsidie aan vijandige NGO's gaat herzien. Subsidie aan NGO's die mensenrechtenschendingen vastleggen en monitoren,joods of niet, moeten , gemuilkorft worden. Kees ging samen met de andere deelnemers naar een van de grote nederzettingen, een nederzetting vlakbij Betlehem waar het aanschouwen van de enorme muur,velen doet huilen van schaamte. De aanduiding ' West Bank' of 'bezettig' worden niet gebezigd. Men heeft het over Judea en Samaria.Zij spreken over het bijbelse Judea en Samaria, het land wat God duizenden jaren aan de joden gegeven heeft. Over het koninkrijk van David en Solomon. Je moet het maar bedenken, het goedkeuren van de onderdrukking,apartheid en diefstal van land. Dus Kees en Co liepen daar rond in Hebron terwijl de gehele straat was afgesloten en sluipschutters op de daken lagen. Militairen dagen te voren daken van huizen verder op hadden bezet om vandaar uit de situatie te kunnen bekijken. Alles wat ik eerder heb geschreven wordt dus goed gekeurd door die christelijke partijen die uit gaan van het oude testament. Joel Voordewind en Kees van der Staaij die een kolonist van bezet gebied uitnodigen om te spreken voor kamerleden in het Nederlands parlement, zou een kraker uit Berlijn ook met een rode loper worden binnengehaald? SGP die een symposium' A Critical Look at the Israeli Global Security Industry' aan de UVA wilde verbieden. Staat de SGP wel voor internationaal recht en vrijheid van meningsuiting ?

Gisteren en vandaag zijn er weer twee jongeren dood geschoten. De een zou een aanval met een mes hebben willen plegen(op video kun je zien dat militairen in haar tas zoeken, geen mes vinden) en een jongen die met een steen zou hebben gegooid. Beiden dood geschoten, meisje had misschien gered kunnen worden maar men liet geen ambulance door. .

Jongeren overzien vaak de gevolgen van hun daden niet, verveling, verzet, groepsgevoel, woede en frustratie brengt hen tot het gooien van stenen naar hun onderdrukker en bezetter. In Gaza is een jongen geraakt in zijn gezicht,zijn gezicht vatte vlam en hij stierf. e 15 jaar bezet en onderdrukt.

http://972mag.com/idf-soldiers-shoot-flare-at-teens-face-killing-him/122645/

Een van mijn mede activisten is naar een demonstratie geweest in Kufr Qaddum’,mensen daar demonstreren al jaren nadat het overleg tussen hen en Israel stuk liep. Men wilde dat de wegblokkade werd opgeheven zodat mensen gewoon naar hun werk konden gaan en niet 50 minuten moesten omrijden. Het bereiken van een ziekenhuis of werk, werd een groot probleem. In 2011 heeft Israel na jarenlage trainage gezegd dat het blijft bij een blokkade . Naast Kufr Qaddum liggen 2 nederzettingen die zich uitbreiden. De bewoners hebben zeer jaren lang,heftige demonstraties achter de rug. Traangas, kogels met en zonder rubber laagje, stinkend water en geluidsbommen. Vele licht en zwaar gewonden ,men telde in 6 maanden tijd 2177 gewonden.Bij een jongen is de munitie in zijn been ontploft.Nu heeft het dorp een andere tactiek , geweldloos demonstreren maar ook dat helpt ze niet.Men gooit alleen stenen als het leger het dorp binnenkomt.Het leger heeft een collectieve straf voor al het demontreren voor het gehele dorp uitgevaardigd. In plaats van 45 dagen permissie om olijven te plukken,krijgen ze maar 7 dagen . Op alle gebieden wordt het leven onmogelijk gemaakt. Het leger is niet het dorp gekomen zo ook op andere plekken is het rustig gebleven.

Zou er een verandering op tilt zijn wat betreft demonstraties?


Reacties

Reacties

Johan Feitsma

Onbegrijpelijk dat ' belangrijke' politici niet willen zien wat daar echt, feitelijk gebeurt!! We moeten dat hoe dan ook veranderen !!

annemiek van dorp

Hoi jose, Ik noem het wegkijken van politici die niet willen zien wat er werkelijk gaande is in de bezette gebieden.
Angst om eigen wereldbeeld te moeten herzien? Vastgeroeste 'Dogma's'los laten, daar is durf voor nodig.
Lieve groet, Annemiek

Lucia Brinkman

Hoi, zou je misschien ook een link kunnen (laten) plaatsen naar twitter, zodat deze teksten ook via dat medium geplaatst kunnen worden. Groet en veel succes toegewenst met alles wat je doet!

jole

Hallo Lucia,
volgens mij doet iemand dat al.
groet Jose

johannesvanderharst@hetnet.nl

Hallo. Wat goed om deze misstanden aan de kaak te stellen. Die Israëliërs hebben een oud testamentisch bord voor hun kop. Hoe zijn ze te bekeren tot de wereld van nu.
Hou de moed erin,
Johannes

jantien

ongelooflijk, wat een onwetendheid en daardoor onjuistheid! Israeli's zijn juist vredelievende mensen!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!